search
top

Bemutatkozás

321 002

 

Szeged nagy katonamúltú és hagyományokkal rendelkező város, de jelenleg Szegeden sajnos nincs egy katonai laktanya sem. Így a mai gyerekek és fiatalok Szegeden nem láthatják testközelből a katona élet mindennapjait, eszközeit. Ezért szeretnénk létrehozni Szegeden egy Haditechnikai Parkot. Ahol a felnövekvő nemzedékeknek bemutathatnánk a magyar néphadsereg eszközeit és az azt megelőző korok katonai relikviáit. Ezen munkánkkal szeretnénk segíteni a fiatalok hazafias nevelését. A létrehozandó emlékpark hazafias nevelését. A létrehozandó emlékpark nagymértékben segíthetné a katonai toborzó munkát, a középiskolás és pályakezdő fiatalokkal a Magyar Honvédség megismertetését, katonai pályára irányítást. Széles körben biztosítana lehetőséget különböző alakulatok bemutatására, a Magyar Honvédség értékeinek közvetítésére a civil társadalom irányában.

A fentieken kívül lehetőséget adva a különböző technikai eszközök megőrzésére, és bemutatására a következő generációk számára. Terveinket Csongrád Megye több katonai és rendőri vezetője is támogatja. Megyénk 39 polgármester ajánló leveikkel támogatják ügyünket. A fent leírt célok érdekében a Szegedi Bajtársi Klub egyes tagjai lelkesen elkezdték gyűjteni a volt Magyar néphadsereg múzeumi tárggyá minősített haditechnikai eszközeit. Így jelenleg több lánctalpas harci jármű löveg és egyéb katonai kültéri kiállítási eszközünk van a hadipark részére.  A park kiállított összes eszköz fegyverzete mindenben megfelel az európai hagyományos fegyveres erők csökkentéséről szóló törvényben foglaltakban (1999/VI CFE törvény). Ezen eszközöket a park megnyitásáig kiállításhoz méltó állapotba hozzuk, felújítjuk. A kültéri kiállítási eszközeinket a Honvédség fegyverzet ellenörzési osztályának munkatársai ellenőrizték. Kisebb eszközeinket a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság fegyverszakértői vizsgálták meg.

Helyszín Szeged Gomba utca 1/b. Fő célkitűzésünk a park eszközállományának folyamatos bővítése.

Amennyiben felkeltettünk érdeklődését töltsenek el egy napot a régi idők haditechnikai érdekességei között. Minden kézi fegyver hatástalanított, biztonságos a gyermekek számára is.

top