search
top

Média

A szegedi Hadi Park a gyermeknapi rendezvényre az újszegedi ligetben kisebb kiállítást rendezett a TISZA EXPO felkérésére a gyermekek örömére.

DSC05059DSC05058DSC05057DSC05056DSC05055DSC05054DSC05053

 

 

Facebookra 005

 

 

 

Rólunk írták! Saurer osztrák lövészpáncélos megérkezése.
eszközök 008

 

Rólunk írták! Délmagyarország Online újságcikk:

DSC01776

Tankok és ütegek a Gomba utcában
Szeged – Király Nikolász 3 éve küzd egy szegedi haditechnikai park létrejöttéért: nemrég Móravárosban talált hozzá egy alkalmas területet. Addig a Postás sporttelep mellett lévő Gomba utcai ingatlanján tárolja flottáját: az udvaron tank, ágyú és löveg is pihen. A pályán csütörtökön kezdődik a Deja Vu Fesztivál – az udvari hadipark megnyitja kapuit a kilátogatók előtt.
KISS GÁBOR GERGŐ – DÉLMAGYARORSZÁG NAPILAP – 2013.06.13.

Király Nikolász kitartó ember: a szegedi férfi már 3 éve egy szegedi haditechnikai park létrehozásán dolgozik, mostanra a célegyenesbe érkezett.

A 41 éves nemzetőrről akkor írtunk először, amikor 2010 novemberében egy bűnözőt kapott el a Mérey utcában. Egy idős nő kirablásának volt a szemtanúja, a rabló után vetette magát, a földre vitte, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A tótkomlósi rablóról kiderült, hogy korábban emberölés miatt ült börtönben. Nikolász tettéért ajándékutalványt kapott Lukács János Csongrád megyei rendőrfőkapitánytól.

Délmagyar01
Tankok és ütegek a Gomba utcában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Az elmúlt 3 év különböző haditechnikai eszközök beszerzésével, lobbizással és a barátaim meggyőzésével telt, akiket rövidebb-hosszabb idő alatt sikerült rábeszélnem: fektessenek a haditechnikába! Szegeden már régóta nincsenek katonai laktanyák, az itteni fiatalok nem ismerkedhetnek meg testközelből a harci járművekkel. Az évek során 12 katonai eszközt szállítottunk Szegedre, amelyeket hatástalanítás után a Gomba utcai ingatlanom udvarán tárolok ideiglenes jelleggel. További 5 gépezet, köztük egy helikopter az ország más pontjain pihen, hiszen egyelőre nem tudom őket elhelyezni az 500 négyzetméteres kertemben – magyarázta Király Nikolász.

A harci eszközöket a 80-as évek végén vonta ki a forgalomból a Magyar Honvédség. Áruk és beszerzésük módja Nikolász elmondása szerint szupertitkos, mivel nagy a konkurencia a hazai piacon. Még az adásvételi szerződésekben is rögzítették, hogy a benne foglalt információk harmadik személynek nem adhatók ki. – A rokonok és a barátok segítségével, összesen 8-an tettünk bele kisebb-nagyobb összeget a járművekbe. Én két építőipari munkagépem árát és a családi örökségemet – magyarázta. A járművek között találni 6 különböző ágyút, tankokat, önjáró löveget és gyalogsági harci járművet. A flotta a nagyközönség előtt a Deja Vu Fesztivál ideje alatt debütál: csütörtökön és pénteken 12 órától, szombaton 9 órától lehet testközelből is megvizsgálni az eszközöket a fesztivál helyszínéül szolgáló Postás-pálya oldalával szemközti telepen. A tervek szerint a bejáratnál a kilátogatókat légvédelmi géppuska fogadja.

Király Nikolász parkjához korábban megszerezte Csongrád megye 39 polgármestere és számtalan iskolaigazgató támogató aláírását. – Jelenleg 3 önkormányzati és állami területért lobbizunk, ahol méltó helyen tudnánk felépíteni a parkot. Ezek közül az egyik Móravárosban van: mindkét fél szándéknyilatkozatban erősítette meg a hadipark melletti elkötelezettségét. Remélhetőleg jövő tavaszra pont kerülhet az ügy végére. Addig tovább bővítjük a flottát, külföldről is szeretnénk behozni harci technikákat. A park idegenforgalmi látványosság is lehetne, hiszen Csongrád és Békés megyében nincs ehhez hasonló. Lett volna már olyan Csongrád megyei önkormányzat, amelyik tartós bérbe vette volna a technikát, de szegediként nem akarjuk elvinni a városból. Elképzeléseinket katonai és rendőrvezetők mellett a Szegedi Bajtársi Klub is támogatja. Távlati célunk, hogy részt vegyünk a Csongrád megyei honvédek képzésében is – magyarázta a férfi.

Rólunk írták! Bors Online újságcikk:

DSC01775

TANKOKAT TART AZ UDVARÁN NIKOLÁSZ
2013.06.25. 14:00 | k.g.g.

Király Nikolász 3 éve küzd egy szegedi haditechnikai park létrejöttéért. Addig saját ingatlanán tárolja flottáját: az udvaron tank, ágyú és löveg is pihen. A hadiparkot bárki meg is nézheti.

Király Nikolász kitartó ember: a szegedi férfi az elmúlt három évben különböző haditechnikai eszközök beszerzésével, lobbizással és a barátai meggyőzésével foglalkozott.

– Végül sikerült őket rábeszélnem, fektessenek a haditechnikába! Szegeden már régóta nincsenek katonai laktanyák, az itteni fiatalok nem ismerkedhetnek a harci járművekkel. Az évek során tizenkét katonai eszközt szállítottunk Szegedre, amelyeket hatástalanítás után a Gomba utcai ingatlanom udvarán tárolok ideiglenes jelleggel. További öt gépezet, köztük egy helikopter az ország más pontjain pihen, hiszen egyelőre nem tudom őket elhelyezni az 500 négyzetméteres kertemben – magyarázta Király Nikolász.

Délmagyar01
A vállalkozó büszkén pózol önjáró lövegén. Szeretettel várja a hadiipar iránt érdeklôdô vendégeket

A harci eszközöket a 80-as évek végén vonta ki a forgalomból a Magyar Honvédség. Áruk és beszerzésük módja Nikolász elmondása szerint szupertitkos, mivel nagy a konkurencia a hazai piacon. Még az adásvételi szerződésekben is rögzítették, hogy a benne foglalt információk nem adhatók ki.

– Összesen nyolcan – rokonok és barátok – adtuk össze a pénzt erre. Én két építőipari munkagépem árát és a családi örökségemet – magyarázta. A járművek között találni hat különböző ágyút, tankokat, önjáró löveget és gyalogsági harci járművet.

A flotta a nagyközönség előtt is látogatható a Postás-pályával szemközti telepen.

Király Nikolász jelenleg három önkormányzati és állami területért lobbizik, ahol véglegesen kialakíthatja majd a parkot.

– Remélhetőleg jövő tavaszra pont kerülhet az ügy végére. Addig tovább bővítjük a flottát, külföldről is szeretnénk behozni harci technikákat. A park idegenforgalmi látványosság is lehetne – tervezgetett a férfi.

Egyéb média cikkek:

DSC01773

DSC01774

A parkunkban kiállított eszközök közül 2 db lövegről készült fénykép belekerült a A Magyar tüzérség 100 éve című könyvbe melyet számunkra Isaszegi János tábornok úr dedikált .

1 025

1 026

321 003

321 004

 

 

Megnyitó 

 

A megnyitón készült képek és riportok .

Szeged Café

Az oldal megtekintéséhez kattintson a képre .

140506_hadipark_02


A Szegedi városi TV

Az oldal megtekintéséhez kattintson a képre .

aaa

 

A szegedma.hu

Az oldal megtekintéséhez kattintson a képre .

hadi_park_szeged16_gs

 

 

 

 

A szegedi Hadi parkból kivonultunk a Saurer lövész páncélosunkkal és a ZU2-es ikercsöves légvédelmi géppuskánkkal a szegedi Móra Ferenc múzeum elé. Fogas Ottó igazgató úr hívott meg minket az első világháborús kiállítással kapcsolatban. Szeretnénk megköszönni a szegedi Rendőrkapitányság segítségét az eszközeink felvezetésében, továbbá a megyei Közút az Önkormányzat útkezelő osztálya, a Szeged Pláza igazgatósága hozzájárulását hogy útjaikon áthaladhattunk. És köszönjük segítőinknek akik útközben a gumiszőnyegek terítésében és az eszközök őrzésében részt vettek. Eseményünkről a Délmagyar újság is tudósított. 2015.05.21.

 

tankos cuccok

top